9. mai: Fra kaffeplantasjen

Morten Jørgensen bodde en periode på Cuba, og har som en av relativt få utlendinger fått anledning til å drive privat næringsvirksomhet i landet. At han startet kaffeplantasje var en tilfeldighet som skyldes personer han kom i kontakt med.  De gjeveste kaffeproduksjonene får inngå i en celeber klubb kalt "cup of excellence". Det fører fordeler med seg hvis man lykkes å få en plass i det gode selskap.
Mellomamerikansk kaffe er litt fruktig, mens afrikansk kaffe til sammenligning er mer kompleks å drikke, mer syrlig.Ifølge Jørgensen er det slik at hvis du først får smaken på afrikansk kaffe, vil du ikke ha noe annet!
Når kaffen er høstet, må den raskt vaskes eller soltørkes for å få av skallet og en hvit hinne som ligger under skallet. Ellers vil bønnen bli veldig bitter. Men så er bønnen svært holdbar, inntil den brennes. Etter brenning blir den igjen ferskvare med begrenset holdbarhet.
Jørgensen driver to kaffebarer i Kristiansand. Disse er Mean bean i tilknytning til Sørlandets kunstmuseum, samt Cuba life i tollbodgata. Kaffen brennes i Danmark.


 

9. oktober 2024

9. oktober: Om Gabriel Scott

Forfatteren

25. september: En turbulent verden

25. september 2024

25. september: En turbulent verden

Joseph Salomonsen er knyttet til UiA, og er også engasjert i prosjektet PLATTFORM ved ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter. Norsk institutt for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme

18. september 2024

18. september: Jobbing i komiteene

Nytt internt møte. Ulike tema ble diskutert i plenum, og med mulighet for komiteene til å bruke tid på sitt.

11. september: Om Jon Fosse sitt forfatterskap

9. september 2024

11. september: Om Jon Fosse sitt forfatterskap

Elisabeth Saunes har studert Fosses forfatterskap, og gjorde rede for det helt særegne ved Fosses språkføring. Pauser og gjentakelser, få ord. Angst, ensomhet, familierelasjoner og det eksistensielle, er typiske tema hos Fosse.

4. september 2024

4. september: Fars "nei"

Rolv Bjelland har skrevet boken om sin far Einar og 270 andre politifolk som nektet å samarbeide med de tyske okkupantene. Prisen for dette var deportasjon til Stutthof konsentrasjonsleir i det okkuperte Polen, og en kamp for å overleve.

28. august 2024

28. august: Årsmøte

Årsmøtet ble gjennomført rekordtidlig, og alle formaliteter for året 2023-2024 ble dokumentert og vedtatt.

24. august 2024

21. august 2024: Nytt rotaryår. Styrets møte

Første møte i det nye rotaryåret var internt. Styrets møte ble benyttet til planlegging av høsten og endelig fordeling av medlemmer på de ulike komiteer. Kommende ukes årsmøte ble også planlagt

26. juni: Sommeravslutning og presidentskifte

26. juni 2024

26. juni: Sommeravslutning og presidentskifte

Nok et rotaryår er over. I kolonihaven ble vi først underholdt med musikk av to studenter. Etter god mat kunne Tom-Vidar overrekke kjedet til Karin som vil ha det de to neste årene. Stein Chr. ble hedret med Paul Harris erkjentlighet.

19. juni: Erik Brofoss, strateg og statsbygger

19. juni 2024

19. juni: Erik Brofoss, strateg og statsbygger

Helge Røed har skrevet bok om Brofoss, og informerte om hans unike kunnskaper og hans store innflytelse på regjeringens strategiutforming og prioritering i årtier etter 2. verdenskrig.

12. juni: Bedriftsbesøk på Glencore nikkelverk

12. juni 2024

12. juni: Bedriftsbesøk på Glencore nikkelverk

Vi fikk en flott gjennomgang av historien bak Nikkelverket, men med fokus på nåværende situasjon og det unike med at dette verket befinner seg i Norge. Kommunikasjonsrådgiver Ingunn Engen var vertskap og kvalitetsdirektør Harald Eik orienterte.